Jump to content

Rio 2016: gyorshírek Rióból, Imre Gézáék bronzérmesek!

2016. 08. 14. 11:22

A hajnali aranycsaták előtt azért ezúttal is több döntőt rendeztek Rióban. Drukkolhattunk férfi párpajtőrözőinknek, női maratonfutóinknak, törénelem íródott a tornacsarnokban és a golfpályán is és a brit kerékpárosok továbbra is verhetetlenek pályán. 

Imre Gézáék bronzérmet nyertek

A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású csapat a tavaly világbajnoki ezüstérmes dél-koreaiak 45-42-es legyőzésével jutott elődöntőbe, ahol a világranglistát vezető, címvédő franciáktól 45-40-re kikapott. A harmadik helyért rendezett mérkőzésen a vb-címvédő ukránokkal vívott és nyert 39-37-re. A párbajtőrcsapat a magyar riói küldöttség 12. érmét - a negyedik bronzot - szerezte.

Kenyai arany a női maratonfutóknál

A kenyai Jemima Jelagat Sumgong nyerte a női maratonfutást, mögötte a kenyai születésű, de bahreini színekben versenyző Kirwa zárt másodikként, míg a dobogó legalsó fokára az etióp Mare Dibaba állhatott fel. A 157 fős mezőny három magyarja közül, Erdélyi Zsófia az 52., Papp Krisztina a 65., Szabó Tünde pedig a 83. helyen ért célba. indult a riói olimpián.

Max Whitlock történelmet írt

A londoni olimpián Berki Krisztián mögött lólengésben ezüstérmet szerző Louis Smithnek Rióban sem sikerült olimpiai bajnoki címet nyernie, ezúttal honfitársa, Max Whitlock verte meg. Whitlock történelmet írt, hiszen a lólengés előtt nem sokkal talajon is olimpiai bajnoki címet szerzett. A tornász Nagy Britannia első olimpiai aranyát nyerte egyéniben, majd nem okkal később ugye megnyerte a másodikat is.

 

Brit arany a férfi golfozóknál

A brit Justin Rose nyerte meg a férfi golfozók versenyét a riói olimpián. A sportág 112 év után tért vissza az ötkarikás programba. A 36 éves játékos 268 ütéssel diadalmaskodott a vasárnap zárult viadalon. Másodikként a svéd Henrik Stenson zárt, míg a harmadik az amerikai Matt Kuchar lett. Rose csütörtökön a kiindulópontról egy ütéssel a lyukba juttatta a labdát, ezzel övé volt az első ötkarikás „hole-in-one”. A világranglista első 50 játékosa közül mindössze 17 utazott el Rióba.

Pályán legyőzhetetlenek a britek

A brit Jason Kenny nyerte a férfi kerékpárosok sprintversenyét. Az, hogy brit győztest avatnak, már az elődöntőket követően eldőlt, hiszen a fináléban Kenny ellenfele, honfitársa, Callum Skinner volt. A bronz érmet az orosz Gyenyisz Dmitrijev szerezte meg. A briteknek ez volt a negyedik aranyérük a pálya kerékpárosversenyeken.

 

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:mti)