Jump to content

A futsal-kapitány szerint megérdemelt a siker

2015. 09. 23. 11:51

Az Európa-bajnokságra kijutott magyar futsalválogatott spanyol szövetségi kapitánya, Sito Rivera szerint jobban megrendezni sem lehetett volna a románok elleni pótselejtező keddi visszavágóját. A szakember szerint a nemzeti csapat sikere teljesen megérdemelt, játékosai pont úgy tették a dolgukat, ahogy azt az edzéseken megbeszélték.

"Tudom, mit jelent a magyar szurkolóknak ez a siker! A játékosaim az utolsó pillanatig küzdöttek, nem adták fel a küzdelmet, ennél jobban megrendezni sem lehetett volna a párharc végét" - értékelt a szakember, miután csapata a hosszabbítás utolsó másodpercében szerzett góllal 4-3-ra legyőzte Románia együttesét a debreceni visszavágón, s ezzel kijutott a belgrádi kontinensviadalra, melyre jövő február 2. és 13. között kerül sor. - "Rengeteget dolgoztunk és gyakoroltunk az elmúlt hetekben, ebből ezen a két mérkőzésen a játékosok mindent megpróbáltak visszaadni a pályán és teljes mértékben megérdemelték a győzelmet."

A magyarok idegenben 2-2-es döntetlent értek el, majd a hazai visszavágón is ez az eredmény született, így következett a hosszabbítás. A ráadásban Románia került előnybe, de Dróth Zoltán előbb egyenlített, majd az utolsó másodpercben fejesével a győzelmet is megszerezte.

"Biztos voltam benne, hogy megfordítjuk az eredményt 2-3 után, annyira éreztem a csapaton, hogy bennünk van az erő, és ki is jött. Megérdemeltük!" - mondta a magyar szövetség honlapjának a találkozó hőse, akinek találataival a válogatott 2005 és 2010 után harmadszor vehet részt a futsal Eb-n.

Magyarország és a házigazda Szerbia mellett Oroszország, Spanyolország, Olaszország, Ukrajna, Szlovénia, Horvátország, Portugália, Kazahsztán, Csehország és Azerbajdzsán vehet részt a 12 csapatos Eb-n. A válogatottakat az október 2-i sorsoláson négy hármas csoportba sorsolják, melyekből az első kettő jut a legjobb nyolc közé, s onnantól egyenes kieséses rendszerben zajlik majd a küzdelem.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)