Jump to content

Megvan az első ezüst! Köszönjük Imre Géza!

2016. 08. 09. 10:59

Imre Géza ezüstérmet nyert férfi párbajtőrben, pontosan 20 évvel azt követően, hogy Atlantában megszerezte pályafutása első egyéni olimpiai érmét. A veterán klasszis 14-10-re vezetett, karnyújtásnyira volt a hőn áhított sikertől, ám koreai ellenfele a sírból is meg tudta fordítani a vesztesnek hitt asszót. Imre Géza a magyar küldöttség negyedik érmét, egyben az első ezüstöt szerezte meg. 

A 2015-ös év világbajnoka a kolumbiai John Rodriguez és Boczkó Gábor 15-8-as, a kétszeres vb-aranyérmes észt Nikolai Novosjolov 15-9-es, valamint a világranglista-vezető francia Gauthier Grumier 15-13-as legyőzésével jutott el a döntőig, ahol 15-14-re kapott ki a dél-koreai Park Szang Joungtól úgy, hogy 14-10-re még ő vezetett.

"Volt nálam egy kis blokk." - nyilatkozott Imre Géza a végjátékról. - "Nagyon azt akartam csinálni, amit addig, aztán megpróbáltam mást is, hátha egy kicsit megzavarom vele, abból lett a 14. találat, de utána nem sikerült többször megcsinálnom. Jól váltott be, és a végén még szerencsém sem volt, mert elszúrtam a karja alatt valahol. Nyolc és fél percig én voltam az olimpiai bajnok..." - értékelte döntőbeli teljesítményét a magyar párbajtőröző.

Imre Géza szerezte a riói magyar küldöttség negyedik érmét. Előzőleg az ugyancsak párbajtőröző Szász Emese nyert, illetve győzött 400 méteres vegyes úszásban, majd pedig 100 méter háton Hosszú Katinka.

 

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)