Jump to content

Michelisz Norberté a hatodik legjobb idő

2017. 05. 13. 19:01

Michelisz Norbert hatodikként fejezte be a túraautó-világbajnokság mogyoródi versenyhétvégéjének szombati időmérőjét, így a vasárnapi nyitófutamon - a fordított rajtsorrend szabálya értelmében - az ötödik, a fő viadalon pedig a hatodik helyről rajtolhat.

 
A Honda pilótája - aki a második szabadedzésen a leggyorsabbnak bizonyult - biztonsági autózással kezdte a sorozat harmadik állomásának időmérőjét, és a hetedik legjobb idővel került a második szakaszba. Itt az utolsó másodpercekben úgy tűnt, ott lesz a legjobb öt pilótát felvonultató utolsó etapban, ám végül egy helyet hátracsúszva hatodik lett.

"Reménykedtem egy kis esőben, hiszen a nedves második szabadedzésen nagyon versenyképesek voltunk. Nem tudom, mennyi maradt a körömben a második szakaszban, egy kicsi megcsúszásom volt, ott talán néhány századmásodperc maradhatott benne, de így is közel tökéletesnek éreztem" - értékelt Michelisz, aki tavaly is hatodikként zárta az időmérőt.

Hozzátette, az első szabadedzés technikai problémái miatt - az olajnyomással akadtak gondok az autójában - reggel kevés kört futott, ezek a tapasztalatok hiányozhattak a kvalifikációban. Elmondta, az időmérő első szakaszában próbált biztonsági köröket futni, becélozni a hetedik-tizedik helyet, ez sikerült is.

"Arra számítottam a hétvége előtt, hogy a nyolcvan kilós súlybüntetéssel is ott tudunk lenni a Q3-ban, ez nem sikerült. Jó rajttal mindkét futamon harcban lehetek az első helyek valamelyikéért, bár nehéz lesz, örülnék az esőnek. Így is az a cél, hogy holnap fontos pontokat szerezzek a bajnokság szempontjából, és legalább egyszer a dobogón végezzek" - hangsúlyozta a magyar versenyző.
 
Robert Huff, a Citroën pole pozícióban zárt brit pilótája a sajtótájékoztatón kiemelte, szeret Budapesten versenyezni, mert olyan hangulat van a mogyoródi aszfaltcsíkon, amelyet máshol nagyon nehéz utánozni.

Michelisz csapattársaival, a vb-pontversenyben éllovas portugál Tiago Monteiróval, illetve a japán Micsigami Rjóval elsőként végzett a csapatidőfutamban a Volvo pilótahármasát megelőzve.

A Zengő Motorsport magyar pilótája, Nagy Dániel az utolsó, 16., míg csapattársa, a francia Aurélien Panis - a korábbi Forma-1-es pilóta, Olivier Panis fia - a 14. időt autózta az időmérő első szakaszában, így egyikük sem jutott a kvalifikáció második körébe.

Vasárnap a nyitófutamot 12.35-től, a fő versenyt 13.45-től rendezik Mogyoródon, mindkét versenyt élőben láthatják az m4sport.hu-n.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)