Jump to content

Button csak a nyári szünet után dönt jövőjéről

2015. 07. 24. 10:07

A mostani idénykezdet előtt csupán pár nappal dőlt el Jenson Button sorsa, akit a McLaren-Honda istálló az utolsó pillanatokban szerződtetett. Úgy tűnik, hogy a 2007-es világbajnok jövője szintén nem mostanában fog kikristályosodni, ám ez a versenyző saját döntése, ugyanis a következő szerződéséről csak a nyári szünet után fog dönteni.

Jenson Button a Magyar Nagydíj előtt beszélgetett az újságírókkal, akik természetesen nem hagyták ki a ziccert és rákérdeztek a jövő évi szerződésére. Button jövőre nagyban függ Valtteri Bottastól, akit a hírek szerint a Ferrari szeretne elvinni a Williamstől. Amennyiben a finn Maranellóba tenné át a székhelyét, úgy Button előtt megnyílhatna az út és visszatérhetne Sir Frank Williams csapatához, ahol annak idején pályafutását kezdte. Button mellett azonban a Williams igen csalogató ülésére többen pályáznak, így Nico Hülkenberg és Kimi Räikkönen is, mindkettőnek az idény végén jár le a szerződése. Napvilágot láttak olyan hírek is, miszerint a Williams jelenlegi versenyzőjének, Felipe Massának sincs kőbe vésve a jövője az istállónál, lehet, hogy a szezon végén ő is távozik.

„Rengeteg kérdést kaptam a mai napon a jövőmmel kapcsolatban, de én még nem nagyon gondolkodtam ezen – mondta Button a Sky Sports kérdésére válaszolva. – Jelenleg csak a munkára koncentrálok, arra, hogy a McLarennel minél jobbak legyünk.”

Button szerint a jövőjével kapcsolatban majd csak pár hónap múlva tud konkrét választ adni, addig viszont nem szeretne a jövő évi kontraktusával foglalkozni, van éppen elég dolga a harmat gyenge McLaren-Hondával.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:telegraph.co.uk)