Jump to content

WTCC: Michelisz Norbi ismét a dobogón!

2015. 07. 12. 13:19

Nem sok előzést láthatott a közönség az első versenyen Vila Realban, a legtöbb akció a rajtnál történt. Michelisz Norbi egy helyezést javított az időmérőn megszerzett pozíciójához képest és idén negyedszer állhatott fel a pódiumra.

Jose Maria Lopez rajtolhatott az élről az első portugál futamon, Michelisz Norbi a negyedik pozícióból várta a lámpák kialvását. A magyar versenyző az indulásnál elment a rosszul rajtoló Hugo Valente mellett és felzárkózott Lopez és Loeb mögé.

Valente végleg lelassult és Nestor Girolami is kiállt. Norbi megszilárdította a harmadik helyét Sebastien Loeb mögött és Gabriele Tarquini előtt. Szoros csata az élmezőnyben nem, csak a sereghajtók, John Filippi és Gregoire Demoustier között alakult ki.

Semleges szurkolók számára rossz és eseménytelen verseny volt az első Vila Realban, a hajrában az volt a leglényegesebb momentum, hogy Nicky Catsburg elkaszált egy bóját az egyik sikánban.

A magyar drukkerek azonban örülhettek, hiszen Michelisz Norbi gond nélkül beautózhatott a célba. Lopez nyert (2015-ben hatodszor) Loeb és Norbi előtt, utánuk Tarquini, Monteiro, Ma, Muller, Van Lagen, Catsburg és Huff futott be.

(fp)

(fotó: zengomotorsport.hu, forrás: sportrajongo.hu)