Jump to content

WTCC: Kínai siker a káoszfutamon, Norbi 4.

2015. 07. 12. 19:05

Ma Qing Hua nyert a második portugál versenyen, Michelisz Norbi pedig ismét remekül versenyzett és negyedikként ért célba. Három nagy baleset is történt Vila Realban, a rajtnál kiesett a hazai hős, Tiago Monteiro.

A második futamon Vila Realban Ma Qing Hua indulhatott az élről, Michelisz Norbi hetedikként sorakozott fel a rajtrácsra. Ma és mögötte Yvan Muller jól rugaszkodott el, de a harmadik pozícióból startoló Jaap van Lagen nagyon lassan mozdult.

A közvetlenül a holland mögül rajtoló Tiago Monteiro megpróbált elmenni a két Lada, van Lagen és Nicky Catsburg között, de összeakadt velük és kiesett – a hazai közönség legnagyobb bánatára. A portugálhoz csatlakozott még van Lagen és Stefano D’Aste is, akinek autóját egy elszabaduló kerék sértette meg.

Norbi jól jött ki a kavarodásból, két pozíciót javítva ötödik volt, pályára gurult a biztonsági autó. A tizenöt körösre bővített verseny a hatodik runddal folytatódott. A pálya most sem hazudtolta meg magát, hiába alakult ki igen szoros küzdelem a második helytől lefele, nem tudtak önerőből előzni a pilóták.

Catsburg hibázott, lecsúszott az ívről, Tarquini és Norbi is elment mellette, Loeb kívülről akarta előzni a hollandot, de összeakadtak és a kilencszeres ralivilágbajnok a gumifalba csúszott. Catsburg később nekicsúszott a falnak, a versenyt piros zászlóval leintették.

Ma győzött, a kínai pilótának ez volt a második sikere a WTCC-ben, Muller és Tarquini állhatott fel a dobogóra. Norbi negyedik lett, Lopez pedig ötödik.

(fp)

(fotó: autosport.com, forrás: sportrajongo.hu)