Jump to content

Air Race: Arch nyert Rovinjban

2015. 05. 31. 19:58

Megállította Paul Bonhomme sorozatát és „back-to-back” győzelmet aratott a horvátországi Rovinjban a 2008-as világbajnok, Hannes Arch. A cseh Martin Sonka élete legjobb eredményét érte el, Besenyei Péter nem szerzett pontot.

A kvalifikáción Paul Bonhomme bizonyult a leggyorsabbnak, Yoshihide Muroya és Matt Hall előtt, sokan hibáztak, Besenyei Péter a kilencedik pozícióban végzett. Az első vasárnapi fordulóban aztán búcsúzott a két újonc, Juan Velarde és Francois Le Vot, valamint Kirby Chambliss, Muroya és Besenyei Péter is (a japán Pete McLeodtól, Besenyei Hannes Arch-tól kapott ki). Leggyorsabb vesztesként Matt Hall folytathatta a küzdelmet.

A legjobb nyolc között történt a horvátországi verseny legnagyobb fordulata: Paul Bonhomme körét nem értékelték, a kétszeres bajnok brit csak nyolcadik lett a rangsorolásban. Előtte McLeod, Matthias Dolderer és Nigel Lamb zárt. A legjobb négy csatáját Arch nyerte meg, mögötte az élete legjobb helyezését elérő Martin Sonka, majd Hall és a feltámadó Michael Goulian következett.

Hannes Arch tizedik sikerét aratta Rovinjban, amellyel megelőzte az örökranglistán Mike Mangoldot, a pontverseny kiegyenlítetté vált (Bonhomme és Hall 25-25 ponttal áll az élen), a következő futamot a magyar fővárosban rendezik július első hétvégéjén.

(fotó: redbullairrace.com, forrás: sportrajongo.hu/redbullairrace.com)