Jump to content

Nasr Monacóban is bizonyította klasszisát

2015. 05. 26. 17:00

Felipe Nasr újra megmutatta, miért is tévedtek kritikusai az év elején, amikor is ’fizetős versenyzőnek’ nevezték. Folyamatosan veri Ericssont, ráadásul gyakran felér a pontszerző pozíciókig. A brazil versenyző úgy véli, bemutatkozó szezonja eddig sokkal jobban alakul, mint azt korábban várta.

Egy újabb versenyhétvége, s egy újabb TOP-10-es szereplés a fiatal brazil pilótától. A szezont megelőzően még ’fizetős párosnak’ gúnyolt Nasr-Ericsson kettős 6 verseny alatt már 21 pontot szerzett, s főleg Nasr teljesítményét érdemes kiemelni. Az idén debütáló sauberes rendre legyőzi rutinosabb csapattársát, és 16 ponttal már a 9. helyen áll az összetett pontversenyben. A 22 éves dél-amerikai pilóta Monacóban is bizonyította tehetségét, amikor is a 14. rajthelyről egészen a 9. pozícióig verekedte előre magát. Érthető módon vidáman és feldobottan nyilatkozott az újságíróknak.

„Nagyon, nagyon boldog vagyok, el sem tudják képzelni, mennyire. Ez az eredmény nagy meglepetés számunkra, de be kell vallanom, érzek némi fizikai fájdalmat, hiszen ez a pálya minden kis hibát megbüntet, így folyamatosan 100%-osan kell koncentrálnunk. Nincs jobb érzés, mint Monacóban pontot szerezni.” – kezdte nyilatkozatát a Crash.net-nek.

„Eddig sokkal jobban állunk, mint a szezon előtt vártam. Erre az eredményre sem én, sem a csapat nem számított, így viszont a megszerzett pontokból még sokat profitálhatunk. Boldogok vagyunk, és úgy érzem, bizonyítottam, hogy helyem van a királykategóriában. Ezek a pontok számunkra egy győzelemmel érnek fel.” – fejezte be mondandóját igen elégedetten.

(Forrás: planetf1.com/sportrajongó.hu/Fotó:crash.net)