Jump to content

Montoya győzött az Indy 500-on!

2015. 05. 24. 21:48

Eseménydús futamot teljesített Juan-Pablo Montoya Indianapolis-ban, megsérült az autója, volt az utolsó helyen is, de végül megszerezte 2000 után második győzelmét az Indianapolis-i 500 mérföldes versenyen. Balesetből sem volt hiány, szerencsére minden pilóta ép bőrrel úszta meg a küzdelmet.

A 99. Indianapolis-i 500 mérföldes versenyen Scott Dixon indulhatott a legjobb pozícióból. Az események már azelőtt megkezdődtek, hogy meglengették volna a zöld zászlót: Alex Tagliani a rajtrácson ragadt, Conor Daly autója pedig kigyulladt a felvezető körön. Nem kellett sokat várni az első balesetre, a rajt után Takuma Sato akadt össze Sage Karammal, így a mezőnynek rögtön lassítania kellett. Az újraindulást követően az élen haladó Dixonnal Kanaan és Pagenaud csatázott a futam első felében.

Az edzéseken történt nagy balesetek után több látványos bukás történt a versenyen is, Bryan Clauson és Tony Kanaan falba csúszott, Ed Carpenter és Oriol Servia összeütköztek, az egyik boxkiállásnál pedig egy szerelő sérült meg. Bő húsz körrel a leintés előtt Simon Pagenaud lelassult, a mögötte jövők feltorlódtak és tömegkarambol alakult ki a mezőny végén: kiesett Jack Hawksworth, Sebastian Saavedra és Stefano Coletti.

Power, Dixon, Kimball és Montoya küzdött a győzelemért az utolsó körökben, végül az ex-Forma-1-es kolumbiai szelte át elsőként a célvonalat. Montoya a mennyet és a poklot is megjárta Indianapolis-ban: gyenge kvalifikáció sérült autó, hátsószárny-csere, utolsó helyről való visszazárkózás, elszúrt kerékcsere, vezetés, nagy harc és győzelem.

(fotó: indycar.com, forrás: sportrajongo.hu)