Jump to content

F1: Hamiltoné a monacói pole

2015. 05. 23. 15:09

Ezúttal Lewis Hamilton bírta jobban a mentális csatát, a kétszeres világbajnok életében először szerzett pole pozíciót Monaco utcáin. Alonso tréningjének műszaki hiba vetett véget, a Williams pedig a mezőny végén zárt.

Sebastian Vettel megtörte a Mercedes-hegemóniát a harmadik szabadedzésen, hiszen ő hangolt a legjobban a kvalifikációra, míg csapattársa, Kimi Raikkonen kicsit megtörte a Ferrarit az első kanyarban.

A Q1-et Nico Rosberg nyerte meg, búcsúzott a két Sauber, Felipe Nasr és Marcus Ericsson, kettejük között nem kis meglepetésre Valtteri Bottas végzett, aki holnap csak a tizenhetedik helyről kezdheti meg a futamot. Will Stevens és Roberto Merhi zárja a sort.

Fernando Alonso McLaren-Hondája meghibásodott az időmérő edzés középső szakaszában, így a kétszeres világbajnok spanyol búcsúzott először a Q2-ben. Ismét Rosberg diktálta a tempót, kiesett viszont Romain Grosjean, Jenson Button, Nico Hülkenberg és Felipe Massa.

A végső tíz percben a két Mercedes, a két Ferrari, a két Toro Rosso, a két Red Bull, valamint Pastor Maldonado (Lotus) és Sergio Perez (Force India) vehetett részt. Első nekifutásra Hamilton futott jobb időt, Rosberg pedig hibázott az utolsó mértkörön, miközben a brit tovább gyorsult.

A címvédő élete első monacói edzéselsőségét szerezte meg, mögötte Rosberg, Vettel, Ricciardo, Kvyat, Raikkonen, Perez, Sainz, Maldonado és Verstappen következik.

(fotó: skysports.com, forrás: sportrajongo.hu)