Jump to content

Ferrari: Hamilton kizárva, Bottas jöhet

2015. 05. 13. 16:16

A kétszeres világbajnok Lewis Hamilton még mindig nem hosszabbította meg az idei szezon végén lejáró szerződését a Mercedes csapatával. Merész pletykák szerint még az is elképzelhető, hogy jövőre ő lesz Sebastian Vettel csapattársa a maranellói istállónál.

Az utóbbi hetekben azonban nem csak a címvédő versenyző esetleges leigazolásáról cikkeztek, ugyanis a külföldi újságírók közül többen úgy gondolják, Kimi Räikkönent épp honfitársa, Valtteri Bottas válthatja a Ferrari volánja mögött.

Maurizio Arrivabene csapatfőnök kizárta Lewis Hamilton szerződtetését, Bottas esetleges szerződtetését viszont ’érdekes lehetőségnek’ nevezte. A Ferrari első embere a Sky Sportsnak nyilatkozott az olasz alakulat jelenlegi céljairól.

„Lewis? Nincs rá szükségünk, nem akarjuk leigazolni. Jelenleg az idei konstrukciónk fejlesztésére összpontosítunk, szeretnénk ebben a pozícióban maradni, ugyanis Kimi nagyon jól teljesít. Pillanatnyilag senkivel sem tárgyalunk.”

Arrivabene ugyanakkor elismerte, Bottas eddigi teljesítménye az ő figyelmét is felkeltette, így akár az is előfordulhat, hogy 2016-ban vagy 2017-ben már ő vezetheti az egyik vörös autót.

„Bottas a jövőt képviseli, úgy értem, a jövőben Valtteri érdekes alternatíva lehet – ahogy a többi fiatal tehetség, ő is lenyűgözően teljesít.”

Most azonban a csapatnak mérlegelnie kell, hogy a következő szezonban is Räikkönen legyen-e Vettel csapattársa.

„Minden Kimi teljesítményétől függ. Természetesen a célunk, hogy továbbra is biztosítsuk a jelenlegi légkört, anélkül, hogy bármilyen zavaró szituációba keverednénk. Hatékonyaknak kell lennünk a konstruktőri bajnokságban, ehhez azonban két remek pilótára van szükségünk.” – zárta gondolatait az olasz szakember.

(áá)

(Forrás: planetf1.com/sportrajongó.hu)