Jump to content

Schumacher már 2009-ben beajánlotta Vettelt a Ferrarinak

2015. 05. 06. 18:23

Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi elnöke egy interjú során néhány érdekességet árult el az olasz márka évekkel ezelőtti ’titkairól’. A beszélgetés során többek között az is kiderült, hogy a csapat legendás versenyzője már 6 évvel ezelőtt javasolta honfitársa szerződtetését.

A Red Bull csapatnál négy világbajnoki címet szerző Sebastian Vettel idén váltotta Fernando Alonsót a Ferrari volánja mögött, s rögtön három dobogós helyezéssel, köztük egy győzelemmel nyitott új munkaadójánál. Vettel már gyerekkora óta rajong az F1 történetének legeredményesebb istállójáért, így egy álma vált valóra, amikor pár hónappal ezelőtt magára ölthette a vörös overált. Nyílt titok azonban, hogy Vettel és a Ferrari ’randevúi’ már évekkel korábban elkezdődtek, most Montezemolo részletezte a néhány évvel ezelőtti történéseket.

„Az első ember, aki Vettelről beszélt az maga Michael Schumacher volt. 2009 nyarán, amikor kis híján ő ugrott be Massa helyére, azt mondta nekünk: ’Sebastian lenne számotokra a tökéletes pilóta’. (Stefano) Domenicali minden áron meg akarta szerezni. Később el is hozta a bolognai otthonomba, Sebastian pedig egy doboz svájci csokoládéval érkezett. Már világbajnok volt, de picit megilletődöttnek tűnt. Mindenkire jó benyomást tett. Amikor Sergio Marchionnéval láttuk, hogy Alonso komor lett, és rendszeresen bizalmatlan a csapattal szemben, úgy határoztunk, ideje változtatni.” – árulta el az olasz La Repubblica újságírójának.

Vettel híres a fanatikus munkamoráljáról, mint amilyen Schumacheré is volt, Montezemolo szerint ez is segített abban, hogy a Ferrarinál sokkal jobb lett a légkör.

„Vettel fizetése alacsonyabb annál, mint amennyit Alonso kért a szerződése meghosszabbításáért. Továbbá sokat segített Arrivabenének – aki egyébként egy remek karakter és szakember – abban, hogy a csapat hangulata megváltozzon; hogy pozitívabb legyen.” – fejezte be Luca di Montezemolo.

(Forrás: motorsport.com/sportrajongó.hu/Fotó:udouest.fr)