Jump to content

Vettel: Még mindig a Mercedes a favorit

2015. 05. 05. 16:14

A Ferrari remekül kezdte a 2015-ös idényt, egyedül Vettelék tudták megszorítani a címvédő alakulatot. A négyszeres világbajnok azonban óvatos, a csapatnál is tisztában vannak vele, hogy a Mercedes még mindig előnyben van hozzájuk képest.

A rendkívül gyenge 2014-es szezont követően az olasz istálló igen versenyképesen tért vissza, hiszen Malajziában Vettel révén győzni tudtak, ráadásul mind a négy futamon dobogóra állhattak. A nagyszerű eredmények ellenére Vettel egy interjú során elárulta, időre van szükségük, amíg elkapják az ezüst nyilakat. A német pilóta szerint nem lesz egyszerű utolérniük Hamiltonékat, de természetesen ez a legfőbb céljuk.

„Megpróbáljuk nyomás alá helyezni a Mercedeseket, és ha netán valami történne velük, ott kell lennünk közvetlenül mögöttük, majd le kell csapnunk a kínálkozó lehetőségekre. Ehhez azonban feltétlenül szükséges, hogy a többi csapat előtt legyünk. A Mercedes még mindig a legerősebb csomaggal rendelkezik, így időbe telik, amíg ledolgozzuk a hátrányunkat. A Ferrari hatalmasat lépett előre a tél folyamán, ám el fog tartani egy kis ideig, amíg egy szinten leszünk a legfőbb riválisunkkal.” – zárta gondolatait a heppenheimi fiatalember.

A maranellói egylet számos aerodinamikai frissítéssel készül a soron következő Spanyol Nagydíjra. A hírek szerint egy új első szárny, új hátsó szárny, új diffúzor és egy új padlólemez is felkerülhet az SF15-T-re.

(Forrás: motorsport.com/sportrajongó.hu/Formula1.com)