Jump to content

Alonso már versenyt sem fog nyerni?

2015. 05. 05. 18:00

A kétszeres világbajnok versenyző öt év után hagyta el a Ferrari csapatát, mellyel nem sikerült világbajnoknak lennie. A spanyol tehetség visszatért a McLarenhez, ám az eddigi eredmények alapján rosszul döntött. Jarno Trulli sem túl optimista Alonso jövőjét illetően.

Fernando 2010 és 2014 között szolgálta a maranellói istállót, de tavaly megunta az állandó ígérgetést, így belevágott a McLaren és a Honda közös projektébe. Míg az olaszok mind a négy futamon dobogóra állhattak, sőt Vettel révén győzni is tudtak, addig Ron Dennis alakulata még pontot sem szerzett, a vert mezőny tagjainak mondhatják magukat. Míg Alonso és a McLaren rendkívül magabiztosan nyilatkozik, a spanyol egykori csapattársa, Jarno Trulli elég lehangolóan nyilatkozott az oviedói versenyző esélyeiről.

„Meglepődnék, ha újra világbajnok lenne, vagy akár futamgyőzelmet szerezne. A McLaren nem fogja tudni gyorsan megoldani a problémáit, így jövőre sem várható, hogy utolérik az élen álló istállókat.” – kezdte nyilatkozatát Trulli, aki még a Renault-nél volt Alonso csapattársa.

Bár Alonso nagy előrelépést ígér a Spanyol Nagydíjra, korábbi olasz kollégája mindenkit figyelmeztetett: a többiek sem fognak a babérjaikon ülni.

„Az élcsapatok sem alszanak vagy várnak, továbbra is keményen dolgoznak, valamint fejlesztenek. Talán minden megváltozna, ha nagy szabályváltoztatásokat eszközölnének, vagy azt véghezvinnék, amit idén a Ferrari. Az olaszok hihetetlen átalakuláson mentek keresztül, nagyszerűen fordítottak a helyzetükön, nem gondoltam volna, hogy ekkorát lépnek majd előre.”

„Bármi megtörténhet, de vannak kétségeim. Alonso helyzete nem éppen ideális, bár örülnék, ha tévednék. A McLaren egy jó csapat, de a Ferrari és a Mercedes ellen kell harcolniuk, akik igazi autógyártók. Ez nagyon sokat számít.” – zárta gondolatait a 252 versenyen indult Trulli.

(áá)

(Forrás: planetf1.com/sportrajongó.hu/Fotó:crash.net)