Jump to content

Glock: A Forma-1 egyre unalmasabb

2015. 04. 30. 13:10

Egyre többen illetik éles kritikával a Forma-1 jelenlegi rendszerét.  A bírálók nagy többsége úgy véli, az F1 pillanatnyilag túl mesterkélt, a versenyek unalmasak, ráadásul az egyedi karakterekből is kevés van. Legutóbb Timo Glock fejezte ki nemtetszését a királykategória helyzetével kapcsolatban.

Az egykori Forma-1-es versenyző még 2004-ben debütált a Jordan csapat színeiben, majd néhány éves szünet - többek között egy GP2-es bajnoki cím – után, 2008-ban tért vissza a Toyota volánja mögött. A ’piros-fehéreknél’ jó teljesítmény nyújtott, ám a japánok kivonulását követően, az utolsó három évében csak a rendkívül gyenge Virgin/Marussia ülése jutott neki. 2012 végén azonban lecserélték egy fizetős versenyzőre, így néhány éve már a Német Túraautó Bajnokság (DTM) mezőnyét erősíti. A BMW versenyzője állítja, a DTM jelenleg magasabb szintet képvisel a királykategóriának hívott Forma-1-nél.

„A DTM pozitív jeleket mutat, kordában tartja a költségeket. Az F1-ben a nagy költségvetéssel rendelkező csapatok az élen állnak, a többiek pedig maradnak ott, ahol vannak. De nem csak erről van szó: az F1-es futamok manapság eléggé unalmasak, nálunk nem így van. Leszámítva Sebastian Vettelt a Ferrariban, a Mercedesekkel senki sem tudja tartani a lépést.” – zárta gondolatait a 33 éves versenyző.

(áá)

(Forrás: thisisf1.com/sportrajongó.hu/Fotó:telegraph.co.uk, mirror.co.uk)