Jump to content

Győzelemmel kezdett Michael Schumacher fia

2015. 04. 27. 14:53

A hétszeres világbajnok fia, Mick Schumacher a hétvégén mutatkozott be a német F4-es bajnokságban. Az ifjú titán nem sokat teketóriázott, hamar letette névjegyét, miután a harmadik futamon máris megszerezte első futamgyőzelmét.


Nagy várakozás előzte meg Mick Schumacher formaautós debütálását az oscherslebeni aszfaltcsíkon. A Van Amersfoort Racing csapatánál versenyző Mick a szombati első versenyen a 20. helyről egészen a 9. pozícióig verekedte fel magát, ezzel ő lett a legjobb újonc. Vasárnap délelőtt tizenkettedikként látta meg a kockás zászlót, így a délutáni utolsó megmérettetésen a 2. helyről várhatta a rajtot.

A rekordbajnok fia rögtön a start után az élre állt, és ha kevéssel is, de maga mögött tudta tartani az őt üldöző Joey Mawson-t, így megnyerte a 18 körös versenyt. A szőke tinédzser természetesen rendkívül boldog volt a célba érkezését követő percekben.

„Természetesen nagyon örülök a győzelmemnek, elégedett vagyok a futamommal. Volt néhány Safety Car fázisunk, de az újrarajtolás jól ment, így boldogan tekintek vissza a versenyre. Remekül indult a szezonunk, már nagyon várom a következő futamokat.”

A nyolc versenyhelyszínből álló bajnokság első hétvégéjét követően Mick Schumacher pillanatnyilag az 5. helyen áll összetettben, míg az újoncok pontversenyét vezeti.

(áá)

(Forrás: planetf1.com/sportrajongó.hu/Fotó:bild.de)