Jump to content

F1: Hamilton egyelőre verhetetlen

2015. 04. 10. 09:57

Mindkét pénteki szabadedzésen a Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton bizonyult a leggyorsabbnak a Kínai Nagydíjon. A címvédő jelentős előnyre tett szert az első gyakorláson, de a második tréning alapján nincs lefutva még a sanghaji hétvége.

Tekintélyt parancsoló előnnyel kezdett a Mercedes duója az első kínai szabadedzésen. A kétszeres világbajnok Lewis Hamilton fél másodperccel verte márkatársát, Nico Rosberget és több mint egy szekundumot adott a Ferrariknak.

Az ötödik helyen Felipe Nasr, mögötte a két Red Bull, Carlos Sainz és a két Williams végzett. A Romain Grosjean helyére beugró tavalyi GP2-es bajnok Jolyon Palmer tizenötödik lett. Jenson Button a tizenharmadik, Fernando Alonso pedig a tizenhetedik pozícióig jutott a McLaren-Hondával.

Hamilton ugyan megőrizte az első helyet a második gyakorláson, de ekkor már Kimi Raikkonen volt a második mögötte. A 2007-es világbajnok ráadásul fél másodpercen belülre férkőzött Hamiltonhoz képest. A másik Mercedesszel Rosberg csak ötödik lett, a két „ezüstnyíl” közé Daniel Ricciardo és Sebastian Vettel is beékelődött.

Némileg javult a McLarenek teljesítménye, Button és Alonso a tizedik és a tizenkettedik pozíciót csípték el. Felipe Massa csupán hét kört tett meg a második edzésen, a brazil örülhetett, hogy megúszott egy nagy balesetet és autója épen maradt. A körözést egy ízben egy pályára berohanó ember zavarta meg.

(fotó: autosport.com, forrás: autosport.com/formula.hu/sportrajongo.hu)