Jump to content

Egy néző futott át a célegyenesen a Kínai Nagydíj második szabadedzésén

2015. 04. 10. 19:21

Egy rendkívül őrült, egyúttal életveszélyes akciót hajtott végre egy rajongó a péntek délutáni tréningen Sanghajban. A vakmerő mutatvány szerencsére nem végződött tragédiával, a pályafelügyelők megállították az elkövetőt.

A Kínai Nagydíj második szabadedzésének elején történt az eset, amikor is egy sötét ruhába öltözött férfi a főlelátóról indulva egyszerűen átfutott a célegyenesen, majd a boxutca falára felmászva a garázsokat vette célba. Az őrült szurkolótól csak néhány száz méterre száguldottak el a majd 300 km/h-val száguldó versenyautók.

A paddockból érkező információk szerint a kínai rendőrség letartóztatta a szurkolót. Állítólag azzal magyarázta tettét, hogy ki akarta próbálni(!) az egyik Forma-1-es versenyautót. Átmászott a nézőteret a pályától elválasztó kerítésen, átfutott a pályán, átugrotta a boxutca betonfalának alacsony részét, majd egyenesen a Ferrari garázsába rohant.

A sanghaji versenyhétvége nyitónapján mindkét tréninget a Mercedes csapat brit pilótája, Lewis Hamilton nyerte. A program a szombati magyar idő szerint reggel 6 órakor kezdődő harmadik szabadedzéssel folytatódik. Az időmérő edzés 9 órától veszi kezdetét.

(áá)

(Forrás: motorsport.com/sportrajongó.hu/Fotó:wired.com;f1fanatic.com)