Jump to content

Rosberg biztosan nem lesz másodhegedűs

2015. 04. 09. 15:37

A 2014-es szezon végén ugyan lemaradt a bajnoki címről, ám idén Nico Rosberg újult erővel vágott a világbajnoki csatába. Az első két futamon azonban egyértelműen alulmaradt Hamiltonnal szemben, ráadásul a Ferrari is megközelítette a címvédő alakulatot.

A sepangi vereség után Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke felvetette egy esetleges stratégiai változás, csapaton belüli sorrend lehetőségét. Néhányan úgy értelmezték az osztrák szakember szavait, hogy Hamilton lehet az első számú versenyzőjük, így Rosbergnek be kell állnia brit riválisa mögé. A nyolcszoros futamgyőztes német versenyzője azonban cáfolta a sajtóban megjelenteket.

„Biztosan nem leszek második számú pilóta, minden marad a régiben. Intenzív csatát folytatunk, a rivalizálás tovább folytatódik.” – nyilatkozta a brit Sky Sportsnak.

Nico azonban elismerte, nem kezdte tökéletesen az új idényt, ám van ideje fejlődni, ráadásul a sanghaji pályát nagyon szereti, hiszen itt szerezte meg pályafutása első F1-es győzelmét, még 2012-ben.

„Nem indultam 100%-osan idén, de két dobogós helyezés sem rossz eredmény. Ráadásul a kínai aszfaltcsík nagyon fekszik nekem, remek autóval rendelkezünk, így bízom benne, hogy komoly győzelmi esélyekkel indulhatunk, és nagyszerű hétvégét zárhatunk.” – tekintett optimistán a jövőbe.

(Forrás: thisisf1.com/sportrajongó.hu/Fotó: ndtv.com))