Jump to content

Két- és négykerekű versenyek Amerikában

2015. 04. 09. 10:33

Austinban, illetve Louisianában folytatódik a 2015-ös MotoGP- és az Indycar-bajnokság. Az első forduló bőven tartogatott meglepetéseket mindkét szériában, a hétvégén kiderülhet, hogy a katari és a floridai szezonnyitó eredményei az átmeneti erőviszonyokat tükrözték-e vagy esetleg erősorrend-változásra kell felkészülnünk?

Katar hihetetlen izgalmas futamokat hozott a MotoGP-ben, a három verseny Alexis Masbou, Jonas Folger és Valentino Rossi nyerte meg. Nem kis meglepetésre a gyári Hondák nem tudtak beleszólni a győzelemért folytatott küzdelembe, Dani Pedrosa sérülése miatt ott sem lesz Austinban. A Ducati a Casey Stoner-időszak óta nem volt olyan versenyképes, mint az idénynyitón, az olasz gyár jó eséllyel az amerikai helyszíneken is nagy csatát vívhat a Yamaha párosával.

Penske-fölényt láthattunk az Indycar első állomásán St. Petersburgban. A pole pozíciót Will Power szerezte meg, és az ausztrál címvédő töltötte az élen a legtöbb kört is. A győzelmet viszont mégsem ő, hanem a kolumbiai ex-Forma-1-es, Juan-Pablo Montoya kaparintotta meg, visszatérését követő második diadalát aratva, míg a leggyorsabb kör Helio Castroneves neve mellé került. Simon Pagenaud-nak köszönhetően ráadásul a legjobb öt között négy Penske végzett, egyedül Tony Kanaan férkőzött be a harmadik helyre. Vajon Chip Ganassi együttese Louisianában jobban meg tudja szorítani a címvédő alakulatot?

(fp)

(fotó: austintexas.org, forrás: sportrajongo.hu)