Jump to content

F1: Hétvégén Kínai Nagydíj!

2015. 04. 09. 09:47

Sanghajban rendezik meg az idei Forma-1-es világbajnokság harmadik fordulóját. Sebastian Vettel malajziai győzelme – mely az 1988-as Olasz Nagydíj óta az első turbós siker volt a Ferrari számára – üde felfrissülést hozott a királykategória számára, így joggal reménykedhetünk abban, hogy a kínai futamot sem fogja érdektelenség kísérni.

Összeszedtünk néhány érdekességeket a Kínai Nagydíjról:

1. Az első futam: Az első sanghaji versenyt Rubens Barrichello nyerte meg a Ferrari színeiben, miután taktikai csatában legyőzte Jenson Buttont (BAR-Honda) és Kimi Raikkonent (McLaren-Mercedes).

2. Az első győzelmek: 2009-ben a Red Bull, 2012-ben pedig a Mercedes ért el egy-egy fontos mérföldkőhöz Kínában, előbbi fennállása első diadalát, utóbbi visszatérését követő első győzelmét érte el, három éve egyben Nico Rosberg is feliratkozott a győztesek közé.

3. A kilencvenegyedik siker: A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher a sanghaji pályán szerezte meg pályafutása utolsó győzelmét a Ferrarival, a német vert helyzetből fordított a Renault párosával szemben.

4. A legnagyobb baleset: Az eddigi tizenegy versenyen szerencsére nem sok baleset történt, a leglátványosabb Narain Karthikeyan bukása volt 2005-ben a Jordannel.

5. A legtöbb győzelem: Sokáig senki sem tudott duplázni Kínában, jelenleg Lewis Hamilton tartja a győzelmi rekordot három sikerrel (2008, 2011, 2014).

(fp)

(fotó: autoracesponsor.co.uk, forrás: sportrajongo.hu)