Jump to content

Alonso: A McLaren lesz az utolsó csapatom

2015. 04. 09. 16:00

A kétszeres világbajnok versenyző Sanghajban egyértelműen kijelentette: a jelenlegi munkaadójánál kívánja befejezni Forma-1-es pályafutását. Visszavonulása után sem szeretne kapcsolatban maradni a királykategóriával.

A 33 éves spanyol pilóta 2001-ben a Minardi színeiben debütált a Forma-1-ben, tehát már 15 éve erősíti a mezőnyt. Tavaly év végén többéves szerződést kötött a McLaren-Hondával, s a minap úgy nyilatkozott, a jövőben nem szándékozik más csapathoz igazolni, a brit istállótól vonulna vissza.

„Nem hiszem.” – válaszolta arra kérdésre, hogy a visszavonulása után szerepet vállalna-e egy csapat vezetőségében.

„Úgy gondolom, elég 15, 16 vagy 17 év az F1-ben. Úgy tekintek erre, mint a Ferrarinál töltött időszakomra - lezárok egy fejezetet az életemben. Háromévesen egy McLaren-Honda másolattal kezdtem, amelyet még az édesapám készített. Egy McLaren-Hondával is fogom befejezni, csak már az igazival, majd ezt követően elmondhatom, életem egyharmadában nagyszerű élményekkel és emlékekkel gazdagodtam, valamint remek barátságokat kötöttem. Ám amikor végleg abbahagyom, elkezdődik a hétköznapi életem. Nem tudom elképzelni, hogy egy csapat menedzsmentjének tagja legyek, vagy, hogy a sportág közelében maradjak.” – zárta gondolatait a 32-szeres futamgyőztes versenyző.

(Forrás: motorsport.com/sportrajongó.hu/Fotó:crash.net)