Jump to content

Toro Rosso: Nem a Red Bull legyőzése a célunk

2015. 04. 08. 13:24

A faenzai istálló remekül kezdte a 2015-ös szezont, hiszen Sepangban mindkét pilótájukkal legyőzték az anyaegyesület versenyzőit. Ráadásul jelenleg az összetett pontversenyben is jobban állnak Ricciardoéknál.

Két verseny alatt 12 pontot gyűjtöttek a Toro Rosso fiataljai, amelynek köszönhetően az 5. helyen állnak összetettben, egy ponttal megelőzve a jóval nagyobb büdzsével rendelkező ’nagy testvérüket’. Verstappent és Sainzot a 7-8. helyen intették le Malajziában, ráadásul a spanyol tehetség már Melbourne-ben is pontszerző pozícióban végzett, holland márkatársát pedig csak egy technikai probléma fosztotta meg az értékes pontoktól.

Franz Tost csapatvezető azonban nem foglalkozik azzal, mely csapatokat győznek le, más célkitűzéssel készültek az idei szezonra.

„Nem az a célunk, hogy a Red Bull előtt legyünk. A célunk a szezonvégi 5. hely a konstruktőri tabellán. Az, hogy kiket utasítunk magunk mögé, nem igazán érdekel. Ehhez azonban folyamatosan a legjobb tíz között kell végeznünk, ami nem egyszerű, így sok munka áll még előttünk.” – jelentette ki az osztrák szakember.

(áá)

(Forrás: planetf1.com/sportrajongó.hu/Fotó:espnf1.com)