Jump to content

Barcelonában már pontokért harcolhat a McLaren-Honda

2015. 04. 01. 12:04

Kiábrándító szerepléssel kezdte a 2015-ös idényt a McLaren-Honda csapata, ugyanis két futam után nulla pont áll az istálló neve mellett. A wokingi alakulat brit versenyzője szerint azonban Spanyolországban nagyot léphetnek előre.

Jenson Button elismerte, a következő két versenyhétvégén (Kína, Bahrein) nem valószínű, hogy az első tíz helyezett között végezhetnek. A 2009-es világbajnok azonban optimistán tekint a jövőbe, s úgy véli, az európai szezonkezdetre felgyorsulhatnak.

Az első versenyen Ausztráliában ugyan célba ért, de hatalmas lemaradással, utolsóként intették le. Sepangban azonban már a kockás zászlót sem látta meg, akárcsak Alonso, műszaki gondok miatt feladta a versenyt. Bár úgy tűnik, a csapat 1.5 másodperccel csökkentette a hátrányát, ám még így is sokat kell dolgozniuk, hogy egyáltalán a középmezőnyt utolérjék.

„Mielőtt a győzelemre gondolnánk, még nagyon sok munka vár ránk. Nem hinném, hogy a következő két futamon pontszerző helyekért csatázhatnánk. Az európai idény kezdetén azonban reális cél lehet a legjobb tíz, ami egy hatalmas előrelépés lenne az istálló számára.”- jelentette ki bizakodva.

(Forrás: planetf1.com/sportrajongó.hu/Fotó:bleacherreport.com)