Jump to content

F1: A GP3 bajnoka veszi át Susie Wolff helyét

2015. 01. 29. 09:09

A GP3 tavalyi bajnoka, Alex Lynn csatlakozik a Williams Forma-1-es csapatához, mint fejlesztő versenyző 2015-ben.

Lynn feladata elsősorban szimulátor-munka lesz, valamint egy napot tesztelhet a Spanyol Nagydíjat követően. A brit emellett egy géposztályt feljebb lépve a DAMS csapatnál fog versenyezni a GP2-ben.

Claire Williams, a csapat megbízott vezetőjének elmondása szerint a grove-i istálló a múltban is számos fiatal tehetségnek adott lehetőséget, a fejlesztő versenyző-posztjuk pedig pont azért van, hogy a még tapasztalatlan versenyzők elmélyedhessenek a Forma-1-es csapat működésében.

A legendás csapatfőnök, Sir Frank Williams lánya hozzátette, hogy brit együttesként nagy figyelmet fordítanak a hazai tehetségekre, Alex Lynn pedig meggyőzte őket a GP3-ban mutatott teljesítményével.

Alex Lynn Valtteri Bottas nyomait követné, aki ugyanezt a posztot töltötte be a Williams-nél, mielőtt 2013-ban hivatalos versenyzővé vált. Hozzátette, hogy „olyan emberekkel dolgozni, mint Sir Frank Williams és Pat Symonds, rendkívüli lehetőség a számomra”.

A 21 éves Lynn tavaly az Abu-Dhabiban zajló teszten vezetett először Forma-1-es autót, akkor egy Lotus-t. Impozáns önéletrajza nemcsak a tavalyi GP3-bajnoki címet tartalmazza, hanem többek között egy 2013-as makaói győzelmet is, amelyet a Formula 3-ban ért el.

Közben a Williams azt is bejelentette, hogy Susie Wolff, akinek posztját Lynn átveszi, előlép hivatalos tesztpilótává. Ezt a státuszt az idén a Sauber versenyzői ülésébe érkező Felipe Nasr birtokolta 2014-ben. Wolff ennek köszönhetően majd részt vehet néhány pénteki szabadedzésen.

(fp)

(fotó: redbull.com, forrás: autosport.com/sportrajongo.hu)