Jump to content

Air Race: Két újonc az idei mezőnyben

2015. 01. 12. 19:08

A francia Francois Le Vot és a spanyol Juan Velarde csatlakozik a Red Bull Air Race mezőnyébe a 2015-ös szezonban. Le Vot tavaly három versenyt nyert meg a Challenger Cupban.

A 2014 elején létrehozott Challenger Cup fiatal tehetséges pilótáknak kínál lehetőséget a bizonyításra és arra, hogy valamikor feljussanak a Master Class-ba. Az első év után a francia Francois Le Vot – aki Abu-Dhabiban, Horvátországban és Malajziában is győzött –, valamint a spanyol Juan Velardénak adatik meg a lehetőség, hogy csatlakozzanak a „nagyok” mezőnyébe.

Az immáron 14 fős Master Class-ban így idén két pilóta képviseli Franciaországot – Le Vot mellett Nicolas Ivanoff –, Juan Velarde pedig a sorozat második spanyolja lesz a 2010-ben tragikus körülmények között elhunyt Alejandro Maclean után.

A 2014-es mezőny minden tagja, köztük a magyar Besenyei Péter is ott lesz a bő egy hónap múlva megrendezésre kerülő szezonnyitón Abu-Dhabiban és a további hét helyszínen is. 2015-ben két új országot (Japán, Oroszország) hódít meg a Red Bull Air Race és júliusban visszatér Magyarországra is.

(fp)

(fotó: thecheckeredflag.co.uk, forrás: redbullairrace.com/sportrajongo.hu)