Jump to content

Formula E: Da Costa nyerte meg az őrült versenyt

2015. 01. 10. 21:43

Antonio Felix da Costa lett a Formula E történetének negyedik győztese, miután győzött a kaotikus argentin viadalon Buenos Aires utcáin. A portugál az utolsó körökben ragadta magához a vezetést.

A Formula E első 2015-ös futamán Sebastien Buemi indulhatott a pole pozícióból. A svájci meg is őrizte a vezetést, mögé Nick Heidfeld zárkózott fel a rajt után. Míg az élmezőnyben több pozícióváltás is történt, a 16. körben Karun Chandhok jobb hátsó felfüggesztése megadta magát, és az indiai autója megütötte a falat. A mezőny nagy része ekkor cserélt autót.

A biztonsági autó távozása után még mindig Buemi vezetett, de megcsípte a falat az utolsó sikánnál, így Lucas di Grassi örökölte meg az első helyet. Sam Bird büntetés miatt visszaesett, di Grassi megpróbált elhúzni, de a pontversenyt vezető brazil is hibázott, tőle Heidfeld vette át a vezetést.

A németet a boxutcában megengedett sebesség túllépése miatt sorolták vissza, az élre így Antonio Felix da Costa került. A portugál mögött kialakult káoszból végül Nicolas Prost és Nelson Piquet Jr. került ki győztesen, ők állhattak még fel a pódiumra. A véghajrá nagy vesztesei Daniel Abt és Jaime Alguersuari voltak.

A bajnokságban di Grassi előnye jelenleg tíz pont Bird előtt. A következő futamra március 14-én kerül majd sor Miamiban.

(fp)

(fotó: autosport.com, forrás: gpupdate.net/sportrajongo.hu)