Jump to content

Dakar: Al-Attiyah harmadik szakaszgyőzelmét aratta

2015. 01. 09. 22:06

Nasser al-Attiyah megerősítette vezető helyét az összetettben, miután a Dakar hatodik napján begyűjtötte harmadik szakaszgyőzelmét. A 2011-es Dakar-győztes mögött Giniel de Villiers és Nani Roma zárt.

A katari versenyző ezzel együtt nem növelte drasztikusan az előnyét, miután a második helyen legnagyobb riválisa, a dél-afrikai Giniel de Villiers végzett, aki 37 másodperccel maradt el al-Attiyahtól. Kettejük között jelenleg 11 perc és 12 másodperc a különbség.

Nani Roma lett a harmadik a pénteki napon, őt Robby Gordon és Orlando Terranova követi. Eddig az összes szakaszt Minik nyerték meg az autósoknál. A Peugeot-t – Carlos Sainz tegnapi kiesése után – újabb nehézségek hátráltatták, Stephane Peterhansel több mint félórát vesztett ma mechanikai gondok miatt, a francia hátránya az összetettben már két óra felett jár.

A motorosoknál Helder Rodrigues nyert, Emanuel Gyenes huszonkettedik, Dési János ötvenharmadik lett. A quadosoknál ezúttal Ignacio Casale, a kamionosoknál zsinórban harmadszor Eduard Nikolaev volt a legjobb.

A hatodik nap végeredménye:

1. Nasser Al-Attiyah, 2 óra 37 perc 18 másodperc, 2. Giniel de Villiers, hátrány: 37 másodperc, 3. Nani Roma, hátrány: 1 perc 24 másodperc, 4. Robby Gordon, hátrány: 1 perc 45 másodperc, 5. Orlando Terranova, hátrány: 5 perc 48 másodperc

Az összetett állása:

1. Nasser Al-Attiyah, 19 óra 30 perc 44 másodperc, 2. Giniel de Villiers, hátrány: 11 perc 12 másodperc, 3. Yazeed Al-Rajhi, hátrány: 28 perc 44 másodperc

(fp)

(fotó: dakar.com, forrás: autosport.com/dakar.com/sportrajongo.hu)