Jump to content

Újabb részletek Schumacher állapotáról

2014. 12. 31. 12:50

Az F1-es szakportálok között irányadónak számító olasz Autosprint magazin megbízható forrásokra, közeli barátokra hivatkozva azt írja, hogy Michael Schumacher gyakran könnyezik amikor családtagjai hangját hallja. A beszámoló hangsúlyozza, hogy bármennyire is megrázó ez a tény, mégis örömteli, hiszen ez is mutatja, hogy a szinte napra pontosan egy éve síbalesetet szenvedő hétszeres világbajnok állapota ha nagyon lassan is, de folyamatosan javul.

Michael Schumacher állapotáról hivatalos információt nagyon keveset lehet tudni, a család teljesen érthető okokból kifolyólag ritkán ad tájékoztatást, ezzel is óvva a szerencsétlen balesetet szenvedő egykori autóversenyzőt, aki svájci otthonában folytatja már hónapok óta a rehabilitációt. A baleset évfordulója alkalmából rengeteg hír jelent meg Schumacher állapotával kapcsolatban, melynek legtöbbje kétes eredetű volt és melyeket a Schumacher-család rövid időn belül cáfolt is. A mértékadónak számító olasz Autosprint magazin ugyanakkor bevallásuk szerint objektív információkat gyűjtöttek be megbízható és hiteles forrásokból. Alberto Sabbatini, a lap főszerkesztője külön hangsúlyozta, hogy céljuk nem a hírverés, ők csupán a legendás autóversenyző állapotáról szeretnének korrekt módon beszámolni, hiszen a világ egy éve folyamatosan egy emberként szorít az F1-legendáért.

A magazin szerint Michael Schumacher állapota nagyon lassan halad, ugyanakkor jó hír, hogy a világbajnok nincs ágyhoz kötve. A németek legendás autóversenyzője amennyiben éppen nem vesz részt terápiás kezeléseken, tolószékben ki tudják vinni a szabad levegőre. A család Genfi-tó melletti otthonában a leírtak szerint Schumacher napjai első hallásra egyhangúnak tűnően telnek, ám az ő állapotában az, hogy az ablak előtt ül és a tájat nézheti komoly előrelépés. Sabbatini ugyanakkor arról számolt be, hogy Schumacher nem képes hangokkal kommunikálni és önálóan a mozgás sem megy neki. Ugyanakkor a hangokat felismeri, sőt a szemével jelezni is tud, tehát valamilyen formában mégis csak tud kommunikálni a körülötte lévőkkel. Az olasz Corriere della Sera egyik számában Giorgio Terruzzi egy megindító cikket írt a hétszeres világbajnokról, melyben megemlíti, hogy Schumacher gyakran könnyezik, amikor a gyermekei, vagy felesége Corinna hangját hallja.

"Ez bármennyire is megrázó első hallásra, mégis végtelenül komoly előrelépés Schumacher esetében. Ez a tény azt mutatja, hogy Schumacher agya működik, érez, érzelmei vannak. Ez egy jel, hogy köztünk van, hogy él, hogy ért még akkor is, ha egyelőre egy mozgásra képtelen test börtönében is él" - zárta gondolatát a szakportál főszerkesztője.

A Corriere della Sera cikkére és az Autosprint magazinban megjelent írásra egyelőre még nem reagált a Schumacher-család.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:abc.net.at)