Jump to content

F1: Rajtszámos áttekintés 2015 előtt – 2. rész

2014. 12. 31. 14:28

Az év utolsó napján végigvesszük a következő év versenyzőit és azt, hogy a mezőny egyes tagjainak milyen kilátásaik vannak 2015-ben.

(14) Fernando Alonso, McLaren – 2007-ből kiindulva a legfőbb cél a spanyol számára az lehet, hogy egy felhőtlen, feszültségmentes évaddal alapozza meg a McLaren-Hondánál töltött éveket.

(19) Felipe Massa, Williams – A brazil idén kivirágzott az új csapatnál, de önbizalmát igazán egy futamgyőzelem adhatná vissza, főleg egy olyan erős fiatal csapattárs mellett, mint Bottas.

(22) Jenson Button, McLaren – A legnagyobb eredmény a 2009-es világbajnok számára az, hogy nem kellett távoznia a Forma-1-ből, rajthoz állhat 2015-ben is. A brit önbecsülésének pár dobogó, esetleg győzelem tenne a legtöbbet.

(26) Daniil Kvyat, Red Bull – Nagy lehetőség előtt áll a fiatal orosz, az első idényben minél több dobogót kellene gyűjtenie, adott esetben Ricciardo legyőzése sem vetne rossz fényt rá.

(27) Nico Hülkenberg, Force India – A német idén rendkívül stabilan hozta a pontszerző helyeket, de az első dobogós pozíció még nagyon hiányzik az F1-es karrierjéből.

(33) Max Verstappen, Toro Rosso – A csapat két fiatal újonca számára a minél több pont megszerzése lehet a cél, különösen igaz ez Verstappenre, akinek a felé irányuló negatív kritikákat is el kell hallgattatnia.

(44) Lewis Hamilton, Mercedes – Lehengerlő volt idén a brit, ha hasonló teljesítményre lesz képes 2015-ben is, jó eséllyel megvédheti vb-elsőségét.

(55) Carlos Sainz, Toro Rosso – Hosszas huzavona után az ifjabbik Sainz megérkezett a Forma-1-be, jövőre csapattársa legyőzése lehet az elsőszámú célja.

(77) Valtteri Bottas, Williams – Ricciardo mellett a finn volt a Forma-1 új üde színfoltja 2014-ben, jövőre, akárcsak Massa számára, neki is a futamgyőzelmet kell megcéloznia.

(fp)

(fotó: reddit.com, forrás: sportrajongo.hu)