Jump to content

F1: Rajtszámos áttekintés 2015 előtt – 1. rész

2014. 12. 31. 10:51

Az év utolsó napján végigvesszük a következő év versenyzőit és azt, hogy a mezőny egyes tagjainak milyen kilátásaik vannak 2015-ben.

(3) Daniel Ricciardo, Red Bull – A csapat elsőszámú pilótájává vált ausztrálnak ugyanaz lesz a feladata, mint idén: minél több futamot nyerni és megszorongatni a Mercedest.

(5) Sebastian Vettel, Ferrari – Új csapat, új kihívás, az első év feltehetően nem lesz könnyű a négyszeres világbajnok számára, a mostani helyzetben a győzelem is nagyobb sikernek számítana.

(6) Nico Rosberg, Mercedes – Idén alulmaradt Hamiltonnal szemben, a némettel kapcsolatos legfőbb kérdés 2015-ben, hogy vissza tud-e vágni kétszeres világbajnok csapattársának?

(7) Kimi Raikkonen, Ferrari – A finn számára 2015 csak jobb lehet, mint az idei szezon. Ha testhezállóbb autót kap a Ferraritól, ismét a régi Raikkonent láthatjuk a pályán.

(8) Romain Grosjean, Lotus – Az új Mercedes-erőforrás talán visszajuttathatja az élmezőnybe az Enstone-i együttest és a francia pilótát is.

(9) Marcus Ericsson, Sauber – Bennmaradt a Forma-1-ben, ez már önmagában is siker, a cél a svéd és a csapat számára is egyértelműen a pontszerzés, ami 2014-ben nem jött össze.

(11) Sergio Perez, Force India – Rá és Hülkenbergre épít a Force India, a bizalmat dobogós helyezésekkel „illene” meghálálni.

(12) Felipe Nasr, Sauber – Az újonc brazil számára Ericsson megszorongatása, esetleg legyőzése lehet a cél 2015-ben.

(13) Pastor Maldonado, Lotus – A venezuelainak hasonló reményei lehetnek, mint Grosjeannak. Idén láthattuk: ha a szekér nem megy, a pilóták sem tudnak csodát tenni.

(fp)

(fotó: skysports.com, forrás: sportrajongo.hu)