Jump to content

Családi közelmény: Jules Bianchi állapota változatlan

2014. 12. 30. 21:35

Az október elején a suzukai Forma 1-es Nagydíjon súlyos balesetet szenvedő Jules Bianchi állapotában továbbra sincs változás - tudhattuk meg a francia pilóta családjának keddi közleményéből.

„Jules állapota változatlan: továbbra sincs öntudatánál, de képes önállóan lélegezni. Bár érdemi új információról nem tudunk beszámolni, megnyugvással tölt el bennünket a tény, hogy Jules folytatja a harcot, már amennyire a mai tudásunk szerint ez lehetséges." – olvasható a család által kiadott a közleményben.

A francia autóversenyzőt november vége óta a nizzai egyetemi kórházban kezelik.
Mint ismeretes, Jules Bianchi a Japán Nagydíj hajrájában, dupla sárga zászló lengetése közben körülbelül 200 kilométer per órás sebességnél csúszott meg a 7-es kanyarban egy vízátfolyáson, és éppen az egy körrel korábban ugyanott kicsúszó Adrian Sutil Sauberjét mentő traktor hátuljának ütközött úgy, hogy a Marussia a kiszolgáló jármű hátsó része alá szorult. Bianchi fejjel a traktornak ütközött, a baleset után azonnal kórházba szállították és megműtötték. Ám azóta is eszméletlen állapotban, azaz kómában van, igaz, már önállóan, gépek segítsége nélkül lélegzik.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:planetadeporta.es)