Jump to content

Egy éve történt Schumacher balesete

2014. 12. 29. 10:50

2013. december 29-én az egész világ megrettent. Megtörtént az, amit sosem gondoltunk volna: a sérthetetlennek, már-már szuperhősnek hitt Michael Schumacher életveszélyes sí-balesetet szenvedett a franciaországi Meribelben. Sokak számára még egy évvel a szörnyű esemény után is felfoghatatlan a hétszeres világbajnok drámája.

A kezdeti hírek alapján még nem tűnt olyan súlyosnak a baleset. Aztán, pár óra elteltével már életveszélyes állapotról lehetett olvasni, 2013 utolsó és 2014 első napjait pedig beárnyékolta az aggódás.

Schumacher – hála a bukósisaknak, amely kettétört a balesetben – túlélte az elvileg túlélhetetlent, de néhány életmentő műtét után egy hosszú és a családnak, valamint a rajongóknak egyaránt nehéz és fájdalmas időszak kezdődött, melynek első éve is könnyen lehet, hogy csak a kezdet.

Ma, a tragikus évfordulón kijelenthetjük, hogy a küzdelem még tart, jelentsen ez inkább jót, mint rosszat. Schumacher júniusban felébredt a kómából, majd hazaszállították, és azóta Svájcban harcol tovább, miközben a világ egy emberként szorít érte.

Sajnos a kezdetektől fogva a mai napig végigkíséri a feszültség a család, a hivatalos szervek és a nagy nyilvánosság közötti kommunikációt. Érthető a rajongók frusztrációja a minimális információszolgáltatás okán, mint ahogy a család álláspontja is azzal kapcsolatban, hogy csak a legszükségesebb és legbiztosabb híreket tárják a nyilvánosság elé.

Azok számára, akik látták a németek hétszeres világbajnokát aktív F1-es pilótaként, még mindig felfoghatatlan, hogy egy ilyen baleset ekkora sötét foltot ejtsen Schumacher életében. Nincs mibe kapaszkodni, mint reménykedni abban, hogy a Forma-1 legendája ezt a versenyt is, talán élete legnagyobbját, megnyeri.

(fp)

(fotó: sudouest.fr, forrás: sportrajongo.hu)