Jump to content

F1: Raikkonen nem fog változtatni

2014. 12. 28. 11:04

Kimi Raikkonen szerint nincs értelme a versenyautójához igazítani a vezetési stílusát, amíg nem látja, hogy az miként tenné gyorsabbá. A 2007-es világbajnok ehelyett inkább arra ösztönzi a Ferrarit, hogy olyan autót tervezzenek, ami őhozzá illik.

A finn pilóta közismerten az olyan versenyautókat kedveli, amelyek stabilak a kanyarok bejáratánál, vagyis nem küszködnek alulkormányzottsággal. A 2014-es Ferrari gyenge aerodinamikája nem segítette Raikkonent, aki szerint főleg ennek volt köszönhető, hogy idén jócskán elmaradt csapattársától, Fernando Alonsótól.

A Ferrari mindmáig utolsó világbajnoka ezzel együtt nem hiszi, hogy meg kellene változtatnia a vezetési stílusát, mert az nem fogja megoldani a problémákat. „Nem hinném, hogy ez lenne a megoldás kulcsa. Attól még nem lennék gyorsabb, hogy másképp vezetek. Remélem, megtaláljuk a gondok fő okát, és úgy vezethetek, ahogy mindig is tettem. Már jó pár éve tagja vagyok a Forma-1-nek, sosem vezettem másképp és a jövőben sem fogok. Nem ez a megfelelő megoldás a problémáinkra.”

Raikkonen biztos abban, hogy a Ferrarinál történt átszervezések folyományaként egy jobb autót kap majd, amely jobban illik az ő vezetési stílusához. „A következő év más lesz, jön az új autó, és egy új fejezetet nyitunk. Biztos vagyok abban, hogy az új autó jobb lesz, mint ahogy a csomagunk is és az idei év tapasztalataiból tudunk majd fejlődni.”

(fotó: bleacherreport.com, forrás: gptoday.com, sportrajongo.hu)