Jump to content

Schumacher legnagyobb csatája folytatódik

2014. 12. 27. 10:46

Csaknem egy éve történt Michael Schumacher tragikus sí-balesete, amely megrázta, és azóta is bizonytalanságban tartja a világot. A mai napig nem tudni, hogy a hétszeres F1-es világbajnok fel fog-e épülni valaha annyira, hogy valamelyest normális életet éljen.

„Jelenleg nem adhatunk megbízható előrejelzést az állapotával kapcsolatban. Ez egyszerűen nem lehetséges ebben a helyzetben.” – mondta nemrég Sabine Kehm, Schumacher menedzsere.

A németek legendás versenyzőjének rajongói a mai napig küldenek leveleket és jókívánságokat a Twitteren és a Facebookon. A Forma-1-es közösség is folyamatosan hangot ad annak, hogy szorít Schumacherért. A Mercedes vezetősége az idei világbajnoki cím megszerzésekor sem feledkezett meg a 91-szeres futamgyőztes korábbi munkásságáról.

Nem lehet tudni, hogy Schumi állapota feljavul-e valaha annyira, hogy relatíve normális életet tudjon élni, az másodlagos, hogy vissza tud-e ülni egy versenyautó volánja mögé. A 45 éves sportember a baleset után hónapokig volt kómában, június 16-án jelentették be, hogy felébredt.

Schumacher rehabilitációja szeptember óta a család svájci otthonában zajlik, részleteket nem árultak el az állapotáról. Kehm akkor azt mondta: „Még mindig nagyon hosszú és nehéz út áll előtte.” A szóvivő nemrég azt is megerősítette, hogy a hétszeres világbajnok szponzorai lojálisak maradtak csaknem egy évvel a baleset után is.

(fp)

(fotó: abc.net.au, forrás: gptoday.com)