Jump to content

Sir Chris Hoy egyre közelebb Le Mans-hoz

2014. 12. 22. 17:04

Nagy-Britannia olimpiai ikonja, Sir Chris Hoy eggyel feljebb lép a motorsportok szamárlétráján és 2015-ben az európai Le Mans-széria LMP3-as kategóriájában fog indulni.

Hoy 2013-ban kezdett autóversenyezni, akkor a Brit GT Bajnokságban vett részt, most pedig egy Nissannal fog rajthoz állni az LMP3-ban Charlie Robertsonnal az oldalán. A hatszoros olimpiai bajnok legjobb eredménye eddig egy második hely volt idén Spa-Francorchamps-ban a GT3-as kategóriában, most azt reméli, hogy az új együttműködés a japán gyártóval lehetőséget fog adni arra, hogy induljon a Le Mans-i 24 órás versenyen.

Hoy a hivatalos Le Mans-i tesztnapon már biztosan részt vehet.

„Nagyon boldog vagyok, hogy az európai Le Mans-szériában versenyezhetek a Nissannal jövőre. Ez egy újabb lépéssel közelebb visz az álmomhoz, hogy elindulhassak Le Mans-ban. Idén sok tapasztalatot gyűjtöttem a Brit GT Bajnokságban, de még mindig hosszú út és sok tanulnivaló áll előttem, hogy versenyképes legyek Le Mans-ban.” – nyilatkozta Hoy.

Robertson igen lelkesen fogadta a hírt, hogy kivel lesz egy csapatban. „Alig hiszem el, hogy a csapattársam Sir Chris Hoy lesz, ő egy sportlegenda, tudom, hogy nagyon sokat fogok tanulni tőle. Mindkettőnknek ugyanaz a célja: versenyezni akarunk a Le Mans-i 24 óráson.”

(fp)

(fotó: skysports.com, forrás: autosport.com)