Jump to content

F1: Kiebrudalt pilótákkal erősít a Ferrari

2014. 12. 20. 12:19

A Ferrari vezetősége hétfőn jelentette be, hogy a csapat harmadik számú versenyzője 2015-ben a mexikói Esteban Gutierrez lesz, pénteken pedig az is kiderült, hogy Jean-Eric Vergne is az olaszok tesztpilótája lesz.

A még mindig csak 23 éves Gutierrez 2013-ban mutatkozott be a Forma-1-ben, két évet húzott le a Saubernál, az együttes idén egyetlen pontot sem szerzett, ez korábban még sosem fordult elő az istálló húsz éve alatt.

Monisha Kaltenborn csapata Marcus Ericssont és Felipe Nasrt igazolta le a következő szezonra, nem titkoltan azért is, hogy az általuk hozott támogatók anyagi segítséget nyújtsanak a pénzügyi nehézségekkel küszködő együttes számára.

A két 2014-es Sauber-versenyző, Adrian Sutil és Esteban Gutierrez kénytelen volt távozni. A Ferrari reméli, hogy az új technikájú autókkal már komoly tapasztalattal rendelkező mexikói nagy segítséget tud nyújtani a csapatnak.

Pedro de la Rosa elhagyta a Ferrari csapatát, a spanyol nem kizárt, hogy honfitársával, Fernando Alonsóval együtt tér vissza a McLarenhez. De la Rosa helyére Jean-Eric Vergne érkezik, aki három évet töltött a Forma-1-ben a Toro Rossónál.

Vergne-t előbb Max Verstappen, majd Carlos Sainz ütötte ki a Toro Rosso jövő évi üléséből, a francia hiába erősített bele az idei szezon második felében, nem kapott versenyzői szerződést 2015-re, a hétvégén a Formula E uruguayi fordulóján vett részt, ahol kapásból pole pozíciót szerzett.

A Ferrari tehát összesen négy tesztpilótával készülhet 2015-re, Gutierrez és Vergne mellett Marc Gene és Davide Rigon segíti Kimi Raikkonen és Sebastian Vettel munkáját.

(fp)

(fotó: circusf1.com, forrás: sportrajongo.hu)