Jump to content

Jön a Race of Champions!

2014. 12. 10. 11:57

A hétvégén rendezik meg – egy év kihagyás után – az idei Bajnokok Tornáját Barbadoson. A rangos eseményen a technikai sportok számos kiválósága megjelenik, szombaton a Nemzetek Kupájára kerül sor, vasárnap pedig egyénileg küzdenek meg egymással a versenyzők.

A Nemzetek Kupáján nyolc csapat indul két-két fővel. Az amerikai kontinenst a többek között a Dakar Raliról ismert Robby Gordon és a WTCC idei bajnoka, az argentin Jose Maria Lopez, Ausztráliát pedig a ROC-veteránnak számító Jamie Whincup-Mick Doohan páros képviseli.

Barbados is benevez két versenyzővel (Rhett Watson, Dane Skeete), Franciaországból pedig a Lotus Forma-1-es csapatának pilótája, Romain Grosjean és a Formula 3 kiválósága, Esteban Ocon érkezik a Tornára.

Skandinávia ezúttal egy dán és egy norvég pilótával száll harcba, Tom Kristensen idén vonult vissza a hosszú-távú versenyzéstől, Petter Solberg pedig idén nyerte meg a Rallycross-világbajnokságot. Nagy-Britannia képviseletében David Coulthard és Susie Wolff áll rajthoz.

Az Egyesült Államokból az ország két legnevesebb autós géposztályának egy-egy bajnoka érkezik: Kurt Busch (Nascar) és Ryan Hunter-Reay (Indycar). Az „All Star” csapat helyett ezúttal egy „Young (fiatal) Starnak” keresztelt párost köszönhetünk, melynek két tagja a GP2 idei bajnoka, a brit Jolyon Palmer és a DTM fiatal tehetsége, a Mercedes F1-es tesztpilótája, Pascal Wehrlein.

A 16 fős mezőny mellett egy kisebb tornát is rendeznek nyolc „helyi hősnek”, melynek nem kisebb a tétje, mint hogy a vasárnapi versenyen is részt vehessen két pilóta. Az egyik mindenképpen a hazai barbadosi duóból kerül ki, a másik szerencsés pedig a jamaicai Doug Gore és Jeffrey Panton, a guyanai Kristian Jeffrey és Mark Vieira, valamint trinidad és tobagói Franklyn Boodram és David Coelho párosok leggyorsabb tagja lesz.

(fp)

(fotó: autoblog.com, forrás: sportrajongo.hu)