Jump to content

Air Race: Új országok, régi pilóták

2014. 12. 06. 10:44

2015-ben két új helyszín csatlakozik a Red Bull Air Race versenynaptárába: Szocsi (Oroszország) és Csiba (Japán). A két ország korábban már képviselte magát a sorozatban, a pilóták között, egyikük még most is aktív.

Sergey Rakhmanin 2007 és 2010 között volt tagja az Air Race mezőnyének. A jellegzetes bajuszáról is ismert orosz pilóta a 90-es években több jelentős műrepülő-bajnokságot nyert, majd 2007-ben csatlakozott a világbajnoksághoz.

Rakhmanin négy évad alatt nem ért el kiemelkedő eredményt, győzni nem tudott, a dobogóra sem állhatott fel, legjobb pozíciója a 2009-es kanadai futamon megszerzett ötödik helyezés volt. Ebben a szezonban gyűjtötte a legtöbb pontot is, szám szerint 17-et. A pontversenyben soha nem került be a legjobb tíz közé, a 2014-es idényben már nem állt rajthoz.

Yoshihide Muroya 2009-ben mutatkozott be a Red Bull Air Race-en, első szezonjában egy hatodik helyet ért el Barcelonában, 2010-ben azonban nem jutott előrébb egy kilencedik pozíciónál.

Idén már sokkal erősebb teljesítményt nyújtott, Rovinjban, Horvátországban megszerezte élete első dobogós helyezését, amikor Hannes Arch és Paul Bonhomme mögött harmadik lett. Az idény során még egyszer végzett pontszerző helyen, Ascotban lett hatodik.

(fp)

(fotó: quazoo.com, forrás: sportrajongo.hu)