Jump to content

WTCC: Michelisz a harmadik legjobb az Autosport szerint

2014. 12. 04. 07:38

Újabb rangos elismerés érte Michelisz Norbertet, akit a rangos Autosport.com oldal az idény harmadik legjobb versenyzőjének választott. A szaklap rangsorolta a WTCC pilótáit, Michelisz Norbertet pedig az igen előkelő harmadik helyen jegyzi a világbajnok José María López és az idén második Yvan Muller előtt. Michelisz a szezont pályafutása legjobbjaként a negyedik helyen zárta, az Autosport.com többek között Sebastian Loebnél is jobbnak látta.

Elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy Michelisz Norbert harmadik helye maximálisan megérdemelt. Az Autosport.com szaklap újságírói, sokakkal egyetemben tökéletesen látták, hogy a magyar pilóta - és a Zengő Motorsport csapata - idén emberfeletti teljesítményt nyújtott. A szezon nehezen indult a magyar alakulat számára, hiszen tesztlehetőség híján Michelisz és a stáb a futamokon ismerkedett meg a Honda idei verziójával. Ahogy teltek múltak a hetek, úgy lett egyre jobb a Zengő Motorsport versenyzőjének teljesítménye, aki a Hungaroringen egy hatodik hellyel jelezte, bizony számolni kell vele. Michelisz Szlovákiában már dobogós volt és innentől kezdve kiegyensúlyozottan szállította a pontokat. A futamgyőzelem idén elmaradt, ám a Citroenek dominanciáját látve ezen nem lehet csodálkozni, bravúrnak számít, hogy négyszer így is felállhatott a dobogóra a magyar versenyző ráadásul a szezon során szinte folyamatosan jobb volt a gyári Honda két pilótájánál, ami hatalmas fegyvertény.

Michelisz pályafutása legjobb eredményét érte el a világbajnoki összetett 4. helyével, teljesítményével a gyári Honda vezetőségének a figyelmét is magára irányította, hivatalos tesztre is meghívták és pletykálják, hogy hamarosan "megkínálhatják" egy gyári szerződéssel. Az Autosport.com rangos elismerése bizonyára segítségére lesz majd ebben is.

Az Autosport.com magazin rangsora: 1. José María López (1. a vb-n), 2. Yvan Muller (2.), 3. Michelisz Norbert (4.), 4. Sébastian Loeb (3.), 5. Tiago Monteiro (5.), 6. Gabriele Tarquini (6.), 7. Tom Chilton (8.), 8. Tom Coronel (7.), 9. Robert Huff (10.), 10. Gianni Morbidelli (9.)