Jump to content

WTCC: Makaó helyett Katarban zárul 2015

2014. 12. 04. 13:32

Megvan a Túraautó-világbajnokság jövő évi versenynaptára is, ami számos érdekességet tartogat: Spa és Makaó kikerül, de érkezik Katar és a Nordschleife is.

A 2015-ös WTCC-szezon Marokkó helyett Argentínában, a Termas de Rio Hondóban található versenypályán fog kezdődni (március 8.), az afrikai helyszín a második lesz (április 19.).

Magyarország látja vendégül a mezőnyt először Európában (május 3.), majd következik a híres-hírhedt régi Nürburgring, a Nordschleife (május 16.). Júniusban Moszkvában (7.), Szlovákiában (21.) és a franciaországi Paul Ricard pályán (28.) köröznek majd az autók.

A nagyszünet (amely ismét kéthónapos lesz) előtti utolsó versenynek Portugália (Vilareal) ad majd otthont, amely két év szünet után tér vissza a WTCC vérkeringésébe.

Szeptember 13-án Japánban, két hétre rá pedig Sanghajban folytatódik a szezon, végül két új helyszín zárja az évet, először a thaiföldi Buriram (november 1.), aztán Katar (november 22.). Tíz év után először fordul elő, hogy a WTCC nem utazik el Makaóba.

(fp)

(fotó: citroenracing.com, forrás: autosport.com/sportrajongo.hu)