Jump to content

F1: Kvyat olyan, mint az ifjú Vettel?

2014. 12. 02. 13:26

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel távozott a Red Bull Racingtől, helyét az idén a Toro Rossónál debütáló Daniil Kyvat veszi át. A csapatfőnök, Christian Horner nem aggódik a váltás miatt, szerinte az orosz tehetség sok mindenben hasonlít elődjére.

Kvyat 2014-es eredményei sokakat meggyőztek azzal együtt is, hogy a fiatal orosz legjobb versenyen elért helyezése a kilencedik pozíció volt, melyet az ausztrál, a brit és a belga futamokon produkált. Mégsem az idény második felében kifejezetten harciasan küzdő Jean-Eric Vergne került fel a nagycsapatba, hanem Kvyat – igaz, Vergne már a döntés megszületése után kapta össze magát és küzdött a Toro Rosso üléséért.

A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner szerint Kvyat számos ponton a fiatal Sebastian Vettelre emlékeztet. „Miközben szomorúak vagyunk Sebastian távozása miatt, egyben izgatottan is tekintünk a jövőbe. Tudjuk ugyanis, hogy Daniel Ricciardo személyében egy elképesztő versenyzőnk van, Daniil Kvyat pedig egy még éretlen, de igazán izgalmas személyiség, nagyon hasonló ahhoz, mint amilyen Sebastian is volt.”

Horner szerint Kvyat idei teljesítménye még csak a kezdet. „Idén a Toro Rossóval nagyszerű munkát végzett. Azt hiszem, jövőre csak tovább fog fejlődni.” Oroszország eddigi legjobb Forma-1-es eredménye a 2011-es Ausztrál Nagydíjon elért harmadik helyezés volt, melyet Vitaly Petrov szerzett meg a Lotus-Renault színeiben. Ha a Red Bull nem lesz rosszabb, mint idén, Kvyat 2015-ben könnyen felülírhatja ezt a statisztikát.

(fp)

(fotó: redbull.com, forrás: formula.hu/sportrajongo.hu)