Jump to content

Jövőre ismét hazánkba látogat a Red Bull Air Race!

2014. 12. 01. 11:46

Elvesztettük a DTM-et, de visszanyertük a „légi-Forma-1-et”. A Red Bull Air Race világkupa mezőnye 2015-ben nyolc versenyhelyszínre látogat el, köztük Magyarországra is. Hatéves szünetet követően július 5-én izgulhatunk majd Budapesten a világ leggyorsabb műrepülő-pilótáinak.

Budapesten, a Margithíd és a Lánchíd között kialakított pályán utoljára 2009-ben rendeztek Air Race-futamot, akkor Michael Goulian győzött. 2010-ben is részese voltunk a versenynaptárnak, de végül törölték a rendezvényt.

A visszatérő magyar futam mellett két ország kerül be a sorozat vérkeringésébe: Japán és Oroszország. Utóbbi helyszínen a téli olimpiának és Forma-1-es nagydíjnak is otthont adó Szocsi, előbbiben pedig Chiba városa fogadja majd a pilótákat.

A maradék öt futamot olyan pályákon rendezik, amelyeket idén már láthattunk. A szezonnyitó ismét Abu-Dhabiban lesz, a későbbiekben pedig a mezőny ellátogat Ascotba, az ausztriai Spielbergbe, a texasi Fort Worth-be és Las Vegas-ba is.

„Ott leszünk ismét Magyarországon is, ahol már egy kialakult rajongótábor várja a Red Bull Air Race-t.” – nyilatkozta lelkesen Erich Wolf, a Red Bull Air Race vezérigazgatója.

Red Bull Air Race versenynaptár, 2015:

1. Abu Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok (február 13/14)

2. Csiba, Japán (május 16/17)

3. Szocsi, Oroszország (május 30/31)

4. Budapest, Magyarország (július 4/5)

5. Ascot, Nagy Britannia (augusztus 15/16)

6. Spielberg, Ausztria (szeptember 5/6)

7. Fort Worth, Texas, USA (szeptember 26/27)

8. Las Vegas, Nevada, USA (október 17/18)

(fp)

(fotó: siesta.hu, forrás: redbullairrace.com/sportrajongo.hu)