Jump to content

Michelisz gyári Hondával tesztelt

2014. 11. 29. 08:04

Talán az idei évben nyújtott kiemelkedő teljesítményének köszönhetően, vagy mert testközelből szerették volna látni, hogy mire képes és mennyire hasznos visszajelzéseket ad, mindenesetre Michelisz Norbert a gyári Hondával tesztelt Spanyolországban. A Zengő Motorsport pilótája saját honlapján beszélt az élményről de gyorsan elejébe ment a találkozásoknak és elmondta azt is, hogy ez csak egy teszt volt, döntés még nem született a jövőjével kapcsolatban

Michelisz Norbert honlapján számolt be arról, hogy a spanyolországi Motorland Aragónon tesztelhette a gyári Honda alakulat egyik versenyautóját. A teszten ott volt a gyári csapat két versenyzője, Tiago Monteiro és Gabrielle Tarquini, ám kettejük közül csak az olasz tarthatott Michelisszel, Monteiro nem kapott lehetőséget. Michelisz az általa megírt beszámoló alapján 80 kört teljesített, összesen 400 kilométert vezetett, hasonlóra pályafutása során még nem volt példa. A versenyautón amúgy voltak újítások, ezek a motort és a karosszériát érintették. A Zengő Motorsport csapatából csak Michelisz volt ott a teszten, annak ellenére, hogy az idényt az összetett 4. helyén záró pilóta mérnökét, Bári Gergőt is szívesen vitte volna magával.

"A szerelőgárda Monteiro és Tarquini teamjéből állt össze, a mérnökcsapat viszont egy a versenyhétvégéktől független alakulat volt. Ők irányítják a tesztprogramot, és az autó fejlesztéséért felelnek, lényegében csak az ilyen teszteken vannak jelen, a futamokon nem. Szerettem volna, ha Gergő is kijön velem, de most csak engem hívtak meg. Ettől függetlenül azon leszek, hogy ha a jövőben is kapok ilyen lehetőséget, ő is velem utazhasson, hiszen vele alakult ki egy sajátos nyelvezetem, ő akkor is tudja, hogy mire gondolok, ha nem tudom pontosan kifejezni magam."

Az, hogy a teszt egyszeri alkalom volt-e Michelisz számára vagy lesz-e esetleg folytatása azt még maga a versenyző sem tudja.

"Feltételezem, ez attól is függ, mennyire voltak elégedettek velem Spanyolországban. Én bízom benne, hogy nem okoztam csalódást, úgy vettem észre, hogy tudták hasznosítani a visszajelzéseimet. Az biztos, hogy szakmailag nekem óriási ugrás lenne, ha a továbbiakban is részt tudnék venni az autó fejlesztésében."

A Honda a hírek szerint 5-6 hasonló tesztet tervezett be a következő idény rajtjáig. Ez hűen mutatja, hogy a japánok mindent meg szeretnének tenni azért, hogy csökkentsék a Citroenek dominanciáját .

Michelisz természetesen a jövőjét firtató kérdéseket is igyekezett tisztába tenni és kijelentette, abból, hogy meghívták egy ilyen tesztre maximum azt lehet levonni következtetésként, hogy az idény során nyújtott teljesítményét elismerik a Hondánál és hogy adnak a véleményére.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:zengomotorsport.hu)