Jump to content

F1: Majdnem teljes a 2015-ös mezőny

2014. 11. 29. 10:42

A Toro Rosso tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy Carlos Sainz Jr. lesz Max Verstappen csapattársa 2015-ben. Ezzel már csak két szabad hely maradt a jövő évi mezőnyben – a Marussia és a Caterham indulása továbbra is kérdéses.

Bár a Toro Rosso nem titkoltan azzal a célzattal van jelen a Forma-1-ben, hogy a Red Bull kipróbálhassa fiatal tehetségeit, mielőtt a nagycsapatba kerülnének, az eddigi kilenc szezon alatt még sosem fordult elő, hogy két újonccal vágjanak neki az évnek.

2015-ben azonban ez is megvalósul. A korábbi F1-es, Jos Verstappen fia, a fiatal kora miatt sok vitát kiváltó Max Verstappen csapattársa egy másik autóversenyző-család tagja, Carlos Sainz Jr. lesz jövőre. Ezzel a bejelentéssel a kilenc biztosan induló csapatból nyolcnak már tudjuk a pilótafelállását.

Mercedes: Lewis Hamilton – Nico Rosberg

Red Bull: Daniel Ricciardo – Daniil Kvyat

Williams: Valtteri Bottas – Felipe Massa

Ferrari: Kimi Raikkonen – Sebastian Vettel

Force India: Nico Hülkenberg – Sergio Perez

Toro Rosso: Max Verstappen – Carlos Sainz Jr.

Lotus: Romain Grosjean – Pastor Maldonado

Sauber: Marcus Ericsson – Felipe Nasr

McLaren: Az egyik pilóta igen nagy valószínűséggel Fernando Alonso lesz, a másik ülésre a két jelenlegi versenyző, Jenson Button és Kevin Magnussen, valamint az alacsonyabb kategóriákban vitézkedő Stoffel Vandoorne pályázik.

A Caterham és Marussia indulása még nem biztos.

(fp)

(fotó: bbc.co.uk, forrás: motorsportal.hu/sportrajongo.hu)