Jump to content

F1: Csikócsapat a Toro Rossónál

2014. 11. 29. 10:00

A Formula–1-es Toro Rosso istálló hivatalos honlapján jelentette be, hogy a mindössze 17 éves Max Verstappen mellé a ralilegenda Carlos Sainz fiát, az ifjabbik Carlost szerződtette le a 2015-ös idényre. Az ifjú Sainz igazán jó ajánlólevéllel érkezik, hiszen a Formula Renault 3.5 literes kategóriájában idén nem talált legyőzőre.

Azt már napok óta lehetett tudni, hogy Jean-Éric Vergne helyére pilótát keres a Toro Rosso. A francia Twitter oldalán jelentette be, hogy jövőre már nem az istálló színeiben versenyzik, ez pedig azt sugallta, hogy a háttérben a vezetőség és Sainz megállapodtak. A hét elején még ment az ilyenkor szokásos titkolózás, ám pénteken végül bejelentették, hogy a kétszeres ralivilágbajnok és Dakar-győztes Carlos Sainz fia jövőre a Toro Rosso versenyzőjeként debütálhat a száguldó cirkuszban.

Sainz évek óta a Red Bull pilótaprogramjában szerepel, karrierjét lépésről lépésre építették fel. A korábban a brit Formula 3-ban is szereplő 20 éves autóversenyző számára az áttörést az idei év jelentette, amikor a Formula Renault 3.5 literes kategóriájában világbajnoki címet szerzett. Sainz a 16 futamos szezon során hét versenyt nyert - amikor nem nyert nem is állt dobogóra -, hétszer szerezte meg a pole-pozíciót és hatszor futotta meg a leggyorsabb kört egy versenyen.

Sainz érkezésével a Toro Rosso valódi csikócsapatot állít ki jövőre, hiszen Sainz Jr sem számít tapasztalt versenyzőnek a maga 20 életévével, és ez szintén elmondható a 17 éves csapattárs, Max Verstappenről is. Ugyanakkor az is igaz, hogy mindketten bizonyították, hogy igen jó versenyzők, éppen ezért élmény lesz nézni ahogy fiatalos hévvel felveszik majd a versenyt a tapasztalt kollégákkal.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:thisisf1.com)