Jump to content

F1: Macska a pályán, Wehrlein az élen az utolsó tesztnapon

2014. 11. 26. 16:34

Az idei utolsó gyakorláson a Mercedes újonnan szerzett tesztpilótája, Pascal Wehrlein bizonyult a leggyorsabbnak. Továbbra sem remekel a McLaren-Honda és az is eldőlt, hogy az egyik versenyzőre nem számítanak jövőre jelenlegi csapatánál.

A korábbi DTM-pilóta, Pascal Wehrlein futotta meg a leggyorsabb kört a második abu-dhabi tesztnapon, a fiatal német tehetség nem mellesleg életében először vezetett Forma-1-es autót. Wehrlein ideje hét tizeddel bizonyult jobbnak a tegnapi első időnél, amely Valtteri Bottas nevéhez fűződött.

A második helyen Raffaele Marciello (Ferrari), a harmadikon pedig Max Verstappen (Toro Rosso) végzett. A legszorgalmasabb a Sauber friss szerzeménye, Marcus Ericsson volt, aki összesen 112 kört (bő két versenytáv) tett meg Abu-Dhabiban, az ő ideje a negyedik leggyorsabb volt.

Tegnap mindössze három kört tett meg a pályán a McLaren-Honda, ma viszont ezt is alulmúlták: Stoffel Vandoorne csupán két kört ment, mielőtt az autó megadta magát. Piros zászlós megszakításokból ma sem volt hiány, négy alkalommal technikai hiba okán leálló autó, egyszer azonban egy macska miatt kellett félbeszakítani a körözést.

Idén már nem gördülnek pályára Forma-1-es autók – legalábbis hivatalos rendezvényen – legközelebb februárban lesz tesztelés.

Közben több vitatott szabálymódosítást is elvetettek, így a biztonsági autós fázis utáni állórajtot, a duplapontokat és az idén már bevezetett rádiós szigorítást is.

Jean-Eric Vergne ma Twitter-oldalán jelentette be, hogy 2015-ben nem lesz a Toro Rosso versenyzője, egyre valószínűbb tehát, hogy Carlos Sainz Jr.-t szerződtetik Max Verstappen mellé jövőre.

(fp)

(fotó: szaguldocirkusz.cafeblog.hu, forrás: motorsportal.hu/sportrajongo.hu)