Jump to content

F1: Rosberg nyerte a pénteki napot Brazíliában

2014. 11. 08. 08:17

A Mercedes német versenyzője volt a leggyorsabb az első és a második tréningen is az interlagosi pályán. Közben még egy hely elkelt a 2015-ös szabad ülések közül és az is biztossá vált, hogy az egyik kiscsapat már nem áll rajthoz idén.

Sok versenyző küszködött tapadási gondokkal az első szabadedzésen, a Toro Rossók többször is majdnem keresztbe álltak. Jenson Buttont és Esteban Gutierrezt technikai hiba hátráltatta, nem volt gondjuk viszont a Mercedes pilótáinak: Nico Rosberg két tizedet adott Lewis Hamiltonnak és több mint kilencet a (meglepetés-) harmadik Daniil Kvyatnak.

Újfent nagyszerűen teljesített Max Verstappen, aki a hatodik legjobb időt érte el, megelőzve a szintén kiválóan kezdő Pastor Maldonadót. Felipe Nasr és Daniel Juncadella kaptak lehetőséget az első gyakorláson – utóbbi balesete miatt egy időre piros zászlóval félbe kellett szakítani a körözést.

Nem változott a sorrend az élen a második edzésen, Rosberg megőrizte előnyét Hamiltonnal szemben, a harmadik pozícióban pedig Kimi Raikkonen zárt (fél másodperces hátránnyal). A finn egyébként ismét megtalálta azt a szerviz-utat, ahol 2012-ben a futam során is „eltévedt”.

Sergio Perez műszaki hiba miatt a boxban vesztegelt, de így legalább nem okozott gondot a pályán: háromszor is lendült a piros zászló Jean-Eric Vergne, Fernando Alonso és Esteban Gutierrez leállása után. A második szabadedzés eredményei alapján egyelőre csak az a feltűnő, hogy egyik McLaren sem került a legjobb tíz közé – Button csak 16. lett.

A Marussia bezárta kapuit idénre, az istálló a szezonzárón, Abu-Dhabiban sem fog indulni. Teljessé vált a Force India csapata 2015-re: Nico Hülkenberg után Sergio Perez kontaktusát is meghosszabbították a következő évre.

(fp)

(fotó: faz.net, forrás: motorsportal.hu/sportrajongo.hu)