Jump to content

Alonso minden idők legdrágább szerződését írja alá a McLarennel

2014. 11. 08. 09:05

Fernando Alonso a következő három esztendőben a bónuszokkal kiegészülvén minden idők legjobban fizetett versenyzője lehet a Forma-1-ben.

Nyílt titok, hogy a spanyol világbajnok az év végén elhagyja Maranellót, noha a szerződése 2016-ig volt(?) érvényes a Ferrarival, azzal a csapattal, mellyel 2010-ben és 2012-ben az utolsó utáni pillanatokban maradt le a bajnoki címről. Az olaszoknál időközben fontos változások következtek be az év második felében, amikor is az új csapatfőnök mellett új vezetőséget és elnökséget jelöltek ki a vállalatnál. A pletykák szerint az új vezetőség és elnökség nem különösebben szívleli Alonsót, és pontosan emiatt döntöttek úgy, hogy felbontják vele az 50 millió dollár értékű kontraktusát, és leszerződtetik a helyére Sebastian Vettelt. 2005 és 2006 bajnoka sokáig kivárt, de immáron szinte biztossá vált, hogy a Mercedesnél nem lesz helye jövőre és miután a következő évet nem akarja kihagyni a Forma-1-ben, megállapodást kötött a McLarennel.

A spanyol AS információi szerint a végleges megállapodás megszületett a felek között, amivel minden idők legjobban fizetett pilótája lesz Alonso 2015 és 2017 között. A világbajnok fizetése lényegesen magasabb lesz Wokingban, mint Maranellóban. Mondhatjuk ezt úgy, hogy eddig is ő volt a legjobban fizetett pilóta Vettel és a finn „Jégember” mellett a kategóriában. A hírek szerint 25 millió eurót helyett a következő évtől már több mint 35 milliót fog kapni, ami a bónuszokkal kiegészülvén még hatalmasabb összeget jelenthet. Egy győzelemért akár 1,5 millió eurót is kaphat Alonso, aki a megszerzett pontok után is lényegesen többet tehet majd zsebre, mint a Ferrarinál.

Fernando eddig sem panaszkodhatott, de ezek után a vagyona akár meg is kétszereződhet, ha hozzávesszük a legalább 25 millió eurós „végkielégítést”, amit a Ferraritól kap a szerződésének felbontásáért cserébe. A McLaren először Interlagosban ismerte el az Alonsóval történő kapcsolatfelvételt, aki legutóbb egy igencsak beszédes nyilatkozatot adott, miszerint a Ferrari után is van élet.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/f1-live.hu; fotó: sportrajongo.hu/carevolution.bog.hu/Alonso twitter)